Chřest po maďarsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kostka cukr
sůl
3 lžíce máslo
8 lžic strouhanka
1 kg chřest
0.8 hrnku zakysaná smetana
1 lžička mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný chřest uvaříme do poloměkka ve slané vodě, do které přidáme kostku cukru. Po uvaření ho dáme okapat.

  2. Zapékací mísu vymažeme lžící másla. Na druhé lžíci másla trochu osmahneme strouhanku.

  3. Na dno mísy dáme polovinu smetany, posypeme lžící osmažené strouhanky a na to poklademe chřest. Pak zalijeme zbylou smetanou, posypeme hustě strouhankou a mletou paprikou. Povrch ozdobíme kousky másla. Chřest po maďarsku zapékáme v předehřáté troubě při 175 °C, dokud smetana nezhoustne.

  4. Chřest po maďarsku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!