Chřest pošírovaný v máslové emulzi s tyrolským špekem na rizotu z bílého chřestu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek 100 g máslo šalotka 500 g chřest zelený bílé víno parmezán drůbeží vývar 400 g rýže arborio 500 g chřest bílý 100 g tyrolský špek
Postup Chřest pošírovaný v máslové emulzi s tyrolským špekem na rizotu z bílého chřestu
Postup přípravy receptu
-
Z vývaru, vychladlého másla, bílého vína a soli připravíme vyšleháním emulzi, kterou zavaříme
Zelený chřest oloupeme, ulámeme zdřevnatělé konce a vkládáme do připravené emulze, pošírujeme do změknutí
Když je rýže téměř měkká přidáme chřest, parmezán, sůl a dovaříme do měkka. Na závěr přidáme 2 kostky vychladlého másla.