Chřestová polévka s krevetami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 lžíce olej
1 l vývar
1-2 ks cibule
200 g krevety
1-2 lžičky kukuřičná mouka
400 g zelený chřest
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
rybí omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Chřest očistíme, oloupeme, rozpůlíme a ve vývaru ho asi 5 minut povaříme. Pak ho vyjmeme a odložíme stranou. Asi 2 - 3 kousky chřestu dáme stranou na ozdobu.

  2. Krevety podle potřeby očistíme. Můžeme použít i mražené, které necháme rozmrazit. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

  3. Ve wok pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a krátce ji orestujeme. Přidáme krevety s chřestem a opět krátce orestujeme. Vlijeme vývar a chřestovou polévku povaříme 2 - 4 minuty. Odstavíme ji. Kukuřičnou mouku rozmícháme s vodou a vlijeme do polévky. Tu opět dáme na sporák a vaříme, až zhoustne. Pak polévku dochutíme rybí omáčkou, solí a pepřem.

  4. Odložený chřest nakrájíme na kousky. Chřestovou polévku s krevetami rozdělíme do misek a ozdobíme chřestem. Ke zdobení můžeme použít i pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!