Chřestová polévka s krevetami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 lžíce olej 1 l vývar 1-2 ks cibule 200 g krevety 1-2 lžičky kukuřičná mouka 400 g zelený chřest podle chuti sůl mletý bílý pepř rybí omáčka
Postup Chřestová polévka s krevetami recept
Postup přípravy receptu
-
Chřest očistíme, oloupeme, rozpůlíme a ve vývaru ho asi 5 minut povaříme. Pak ho vyjmeme a odložíme stranou. Asi 2 - 3 kousky chřestu dáme stranou na ozdobu.
Krevety podle potřeby očistíme. Můžeme použít i mražené, které necháme rozmrazit. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
Ve wok pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a krátce ji orestujeme. Přidáme krevety s chřestem a opět krátce orestujeme. Vlijeme vývar a chřestovou polévku povaříme 2 - 4 minuty. Odstavíme ji. Kukuřičnou mouku rozmícháme s vodou a vlijeme do polévky. Tu opět dáme na sporák a vaříme, až zhoustne. Pak polévku dochutíme rybí omáčkou, solí a pepřem.
Odložený chřest nakrájíme na kousky. Chřestovou polévku s krevetami rozdělíme do misek a ozdobíme chřestem. Ke zdobení můžeme použít i pažitku.