Chřestový salát se sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 cl majonéza
2 ks rajče
150 g ementál
2 lžíce bílé víno
150 cl bílý jogurt
1 ks červená cibule
500 g bílý chřest
podle chuti
sůl
muškátový oříšek
hlávkový salát
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V páře nebo v mírně osolené vodě uvaříme čerstvé chřestové výhonky. Zakápneme je citronovou šťávou.

  2. Zchladlý chřest nakrájíme šikmými řezy na kousky 2 - 3 cm dlouhé. Zelený salát nakrájíme na proužky, cibuli na půl kolečka, rajčata a sýr na malé kostky. Zálivku připravíme ze salátové majonézy, jogurtu a vína, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Chřestový salát pečlivě promícháme a necháme nejméně 1 hodinu odležet.

  3. Chřestový salát se sýrem podáváme jako předkrm v pohárových sklenicích nebo jako samostatné jídlo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!