Chřestový smetanový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks žloutek
250 g chřest
40 g škrobová moučka
6 dl sladká smetana
4 dl kyselá smetana
podle chuti
sůl
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Výhonky chřestu očistíme, oloupeme a uvaříme doměkka v osolené vodě. Uvařený chřest scedíme, pokrájíme na menší kousky a rozmixujeme.

  2. K chřestovému protlaku přidáme smetanu se zakvedlanou škrobovou moučkou a povaříme. Poté chřestový krém odstavíme z tepla, vmícháme žloutky a podle chuti osolíme.

  3. Chřestový smetanový krém rozdělíme do misek či hlubokých talířů a před podáváním ozdobíme čerstvou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!