Chutná houbová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
800 ml vývar
1 lžíce máslo
2 ks brambory
1 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
300 g čerstvé houby
podle chuti
sůl
mletý kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Pokrájené brambory a očištěné houby vložíme do hrnce, zalijeme studeným vývarem, přidáme sůl, mletý pepř, mletý kmín a vaříme asi 15 minut.

  3. Rozehřejeme máslo a olej, zesklovatíme cibuli, zaprášíme hladkou moukou. Až z toho bude světlá jíška, rozšleháme s vývarem. Směs vlijeme za stálého míchání k základu a na mírném ohni 10 - 15 minut povaříme.

  4. Chutnou houbovou polévku podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!