Chutné buřty na černém pivě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
4 ks cibule
1 konzerva rajčatový protlak
1 kg buřty
400 ml sterilované lečo
0 l černé pivo
podle chuti
bobkový list
nové koření
sójová omáčka
worcestrová omáčka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Smícháme sterilované lečo, rajčatový protlak, pivo, cibuli, česnek, koření, omáčky a přidáme buřty. Já osobně používám misku z varného skla.

  2. Buřty s omáčkou vložíme do trouby rozehřáté na nějakých 200 - 225 °C. Snažíme se, aby byly buřty, pokud možno celé ponořené v omáčce. Pečeme zhruba 1,5 - 2 hodiny.

  3. Po asi hodině sundáme poklici. Zaprvé se tím zahustí omáčka, za druhé buřty nahoře dostanou kůrčičku. Aby se nepřipálily, občas je zamícháme, aby se postupně na hladinu podívaly pokud možno všechny. Omáčku můžeme zahustit i chlebem podobně jako guláš, ale já osobně dávám přednost zahušťovadlům se vyhnout.

  4. Chutné buřty na černém pivě podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!