Cibulačka s opečenou bagetkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 1 kg cibule 8 plátků bageta 3 lístky bobkový list 2 lžíce sekaná petrželka 1 l zeleninový vývar 150 ml suché bílé víno 2 snítky čerstvý tymián 1 lžíce třtinový cukr 100 g strouhaný ementál podle chuti sůl a pepř
Postup Cibulačka s opečenou bagetkou recept
Postup přípravy receptu
-
Většinu másla rozehřejeme v hrnci. Přidáme oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli, cukr a tymián. Osolíme a opepříme a na mírném ohni smažíme za občasného míchání 40 min. Cibule zhnědne, změkne a zkaramelizuje.
Zalijeme vínem, zvýšíme plamen a necháme prudce vařit, dokud nevyprchá alkohol a tekutina se nezredukuje na polovinu. Do hrnce vlijeme vývar, plamen opět snížíme a pod pokličkou vaříme cca 20 min.
Rozpálíme gril na teplotu 250°C. Večky potřeme zbylým máslem a vložíme pod gril, dokud nezezlátnou. Posypem je sýrem a vrátíme pod gril, aby se sýr rozpustil.
Polévku servírujeme ozdobenou večkami a posypanou nasekanou petrželkou.