Cibulačka tří barev recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 l zeleninový vývar 2 ks jarní cibulka 2 ks červená cibule 2 ks bílá cibule podle chuti sůl bylinky mletý černý pepř podle potřeby 1 lžíce máslo 1 lžíce olivový olej
Postup Cibulačka tří barev recept
Postup přípravy receptu
-
Bílou cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké proužky a necháme restovat na lžíci oleje a lžíci másla. Během restování si oloupeme a stejně tak nakrájíme červenou cibuli a neustále kontrolujeme cibuli, kterou restujeme v hrnci. Když už bílá cibule začne chytat zlatavou barvu, přidáme červenou cibuli a restujeme dále. Nezapomínáme důkladně míchat.
Mezitím si jarní cibulku i se zelenou částí nakrájíme na jemno. Po zhruba 10 minutách přidáme jarní cibulku a poté zalijeme zeleninovým vývarem. Pokud nemáme, použijeme zeleninový gelový bujon. Osolíme, opepříme a necháme vařit zhruba 15 minut. Poté vypneme vařič, přidáme jedno rozšlehané vejce a necháme asi 2 minuty dojít pod pokličkou.
Cibulačku tří barev můžeme před podáváním ještě ochutit podle chuti oblíbeným kořením, bylinkami či česnekem - maximálně 2 stroužky, ať není z polévky česnečka.