Cibule plněná drůbežími játry recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks žloutek
300 g játra
8 ks větší cibule
1 konzerva konzervovaná rajčata
1 ks vetší kyselejší jablko
1 kelímek bylinkový tvaroh (velký)
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
mletá sladká paprika
na ozdobu
1 svazek řeřicha
na potření
tuk

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a vydlabeme, necháme jen 1cm silné stěny. Poté je ve vroucí osolené vodě vaříme 8 minut a necháme je okapat.

  2. Játra (drůbeží, krůtí) nakrájíme na kostičky a opečeme je na rozpáleném oleji. Přebytečný olej slijeme, játra osolíme a opepříme.

  3. Jablku vykrojíme jádřinec a nakrájíme ho na kostičky. Tvaroh (alespoň 60% tuku v sušině) utřeme se žloutky, Přidáme játra i jablko a podle chuti osolíme a opepříme. Játrovou směsí naplníme cibule.

  4. Rajčata propasírujeme a smícháme s vydlabanou cibulovou dření. Směs rozložíme do tukem vymazaného pekáčku, osolíme a poprášíme paprikou. Na směs rozložíme cibule a v předehřáté troubě pečeme zprudka asi 15 minut na 200 °C.

  5. Řeřichu nasekáme nadrobno a jednotlivé porce před servírováním posypeme. Cibule plněné drůbežími játry podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!