Cibule plněná drůbežími játry recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks žloutek 300 g játra 8 ks větší cibule 1 konzerva konzervovaná rajčata 1 ks vetší kyselejší jablko 1 kelímek bylinkový tvaroh (velký) podle potřeby olej podle chuti sůl mletý bílý pepř mletá sladká paprika na ozdobu 1 svazek řeřicha na potření tuk
Postup Cibule plněná drůbežími játry recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme a vydlabeme, necháme jen 1cm silné stěny. Poté je ve vroucí osolené vodě vaříme 8 minut a necháme je okapat.
Játra (drůbeží, krůtí) nakrájíme na kostičky a opečeme je na rozpáleném oleji. Přebytečný olej slijeme, játra osolíme a opepříme.
Jablku vykrojíme jádřinec a nakrájíme ho na kostičky. Tvaroh (alespoň 60% tuku v sušině) utřeme se žloutky, Přidáme játra i jablko a podle chuti osolíme a opepříme. Játrovou směsí naplníme cibule.
Rajčata propasírujeme a smícháme s vydlabanou cibulovou dření. Směs rozložíme do tukem vymazaného pekáčku, osolíme a poprášíme paprikou. Na směs rozložíme cibule a v předehřáté troubě pečeme zprudka asi 15 minut na 200 °C.
Řeřichu nasekáme nadrobno a jednotlivé porce před servírováním posypeme. Cibule plněné drůbežími játry podáváme s bramborovou kaší.