Cibulová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50-100 g máslo
2 kostky masox
2-3 ks velká cibule
2-3 lžíce hladká mouka
2 lžíce zakysaná smetana
mletý bílý pepř
1-1 l vroucí voda
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme cibuli a nakrájíme ji nahrubo.

  2. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm zpěníme. Pak vmícháme mouku, rozmícháme a krátce restujeme, aby vznikla správná kašovitá jíška. Podle potřeby přidáváme máslo nebo mouku. Za stálého míchání jíšku zalijeme vařící vodou, přidáme masox a polévku vaříme 10 - 15 minut na mírném plameni. Polévku osolíme a opepříme. Pokud chceme, můžeme polévku rozmixovat nebo propasírovat a zjemnit smetanou. Není to ale nutné, je dobrá i takhle.

  3. Hotovou polévku podáváme s krutonky a zdobíme ji sekanou petrželkou. Můžeme ji zdobit smaženými kolečky cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!