Cibulový chléb z domácí pekárny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 lžička sůl
1 lžíce ocet
1-2 ks cibule
1 lžička kmín
350 ml podmáslí
400 g hladká mouka
1 lžička sušené droždí
200 g žitná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny nasypeme nejdříve všechny tekuté suroviny a na ně navršíme sypké. Nahoru nasypeme (rozdrolíme) droždí. Místo sušeného lze použít i čerstvé (20g).

  2. Zapneme program "základní" a mezitím si na pánvi osmahneme jemně krájenou cibuli, kterou k těstu přidáme po zaznění signálu. Pokud je těsto příliš řídké, můžeme přisypat lžičku mouky nebo otrub.

  3. Cibulový chléb z domácí pekárny je dobrou přílohou pro jakoukoliv příležitost.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!