Cibulový chléb z domácí pekárny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 1 lžička sůl 1 lžíce ocet 1-2 ks cibule 1 lžička kmín 350 ml podmáslí 400 g hladká mouka 1 lžička sušené droždí 200 g žitná mouka
Postup Cibulový chléb z domácí pekárny recept
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny nasypeme nejdříve všechny tekuté suroviny a na ně navršíme sypké. Nahoru nasypeme (rozdrolíme) droždí. Místo sušeného lze použít i čerstvé (20g).
Zapneme program "základní" a mezitím si na pánvi osmahneme jemně krájenou cibuli, kterou k těstu přidáme po zaznění signálu. Pokud je těsto příliš řídké, můžeme přisypat lžičku mouky nebo otrub.
Cibulový chléb z domácí pekárny je dobrou přílohou pro jakoukoliv příležitost.