Cikánské řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na vymazání
strouhanka na vysypání
těsto
3 ks žloutek
100 g tuk
40 g cukr moučka
mletá skořice
180 g polohrubá mouka
nádivka
3 ks bílky
140 g cukr krupice
50 g čokoláda na vaření
100 g strouhané ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku, přidáme nastrouhaný tuk, cukr, žloutky, špetku skořice a ze všech surovin propracujeme těsto. To zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladu odležet.

  2. Po vyjmutí z lednice rozválíme na plát, přendáme na vymazaný a vysypaný plech, vložíme do předehřáté trouby na 175°C a zvolna pečeme.

  3. Mezitím si z bílků vyšleháme tuhý sníh, zašleháme část cukru, ještě šleháme a nakonec přimícháme cukr, ořechy a na malé kousky posekanou čokoládu. Hmotu natřeme na zapečené těsto a zvolna dopečeme.

  4. Po vystydnutí nakrájíme řezy a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!