Čína s bambusem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek 3 ks cibule 5 - 10 lžic voda 250 g kuřecí prsa ústřicová omáčka sušený zázvor tmavá sójová omáčka 1 sklenka bambus
Postup Čína s bambusem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na velké kusy, česnek rozetřeme, bambus scedíme a kuřecí maso nakrájíme na nudličky
Pánev hodně rozpálíme s trochou oleje. Nejlépe se proto hodí pánev wok. Na olej vložíme kuřecí kousky, česnek a sušený zázvor. Můžeme použít i čerstvý zázvor, ale mě pálí, proto používám sušený
Když je maso z jedné strany zatáhlé, vložíme bambus a zamícháme. Po chvíli (asi půl minuty) zalijeme sójovou a ústřicovou omáčkou. Za další minutu vložíme nakrájenou cibuli a podle toho kolik maso pustilo šťávy, přidáme trošku vody (asi 5 lžic). Jakmile cibule přestane mít syrovou chuť, tak je hotovo. Na konci směs ochutnáme a případně podle chuti osolíme či očesnekujeme. Sama většinou na konci již nedochucuji
Čínu s bambusem podáváme nejlépe s jasmínovou rýží