Čína s bambusem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
3 ks cibule
5 - 10 lžic voda
250 g kuřecí prsa
ústřicová omáčka
sušený zázvor
tmavá sójová omáčka
1 sklenka bambus

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na velké kusy, česnek rozetřeme, bambus scedíme a kuřecí maso nakrájíme na nudličky

  2. Pánev hodně rozpálíme s trochou oleje. Nejlépe se proto hodí pánev wok. Na olej vložíme kuřecí kousky, česnek a sušený zázvor. Můžeme použít i čerstvý zázvor, ale mě pálí, proto používám sušený

  3. Když je maso z jedné strany zatáhlé, vložíme bambus a zamícháme. Po chvíli (asi půl minuty) zalijeme sójovou a ústřicovou omáčkou. Za další minutu vložíme nakrájenou cibuli a podle toho kolik maso pustilo šťávy, přidáme trošku vody (asi 5 lžic). Jakmile cibule přestane mít syrovou chuť, tak je hotovo. Na konci směs ochutnáme a případně podle chuti osolíme či očesnekujeme. Sama většinou na konci již nedochucuji

  4. Čínu s bambusem podáváme nejlépe s jasmínovou rýží


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!