Čínská marináda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 ks zázvor 1 ks chilli paprička 2-3 ks limetka 4 lžíce slunečnicový olej 170 ml rybí omáčka 5 lžic rýžový ocet 3-4 lžíce třtinový cukr 2 lžíce ořechový olej 3 lžíce sekaný tymián 2 lžíce sekaný kerblík
Postup Čínská marináda recept
Postup přípravy receptu
-
Z limetek vymačkáme šťávu. Cibuli a papričku očistíme a nasekáme najemno. Asi dvoucentimetrový kousek zázvorového oddenku očistíme a taktéž nasekáme najemno.
V misce smícháme ocet, oleje, rybí omáčku, limetkovou šťávu a cukr. Šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Pak přidáme zázvor, cibuli, papričku a bylinky.
Čínskou marinádu důkladně promícháme a máme hotovo. Marinádu nesolíme.
Do čínské marinády nakládáme kuřecí či krůtí maso nebo jakoukoliv jinou drůbež. Vhodná je i pro vepřové.