Čínská marináda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks zázvor
1 ks chilli paprička
2-3 ks limetka
4 lžíce slunečnicový olej
170 ml rybí omáčka
5 lžic rýžový ocet
3-4 lžíce třtinový cukr
2 lžíce ořechový olej
3 lžíce sekaný tymián
2 lžíce sekaný kerblík

Postup přípravy receptu

  1. Z limetek vymačkáme šťávu. Cibuli a papričku očistíme a nasekáme najemno. Asi dvoucentimetrový kousek zázvorového oddenku očistíme a taktéž nasekáme najemno.

  2. V misce smícháme ocet, oleje, rybí omáčku, limetkovou šťávu a cukr. Šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Pak přidáme zázvor, cibuli, papričku a bylinky.

  3. Čínskou marinádu důkladně promícháme a máme hotovo. Marinádu nesolíme.

  4. Do čínské marinády nakládáme kuřecí či krůtí maso nebo jakoukoliv jinou drůbež. Vhodná je i pro vepřové.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!