Čínská polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 lžička sůl
4 ks vejce
8 ks rajče
1 ks mrkev
1,5 l kuřecí vývar
1 lžíce sojová omáčka
petrželová nať
2 ks jarní cibulka s natí

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme. Jarní cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno

  2. Nejprve uvaříme běžný kuřecí vývar. Ve vývaru potom povaříme nahrubo nastrouhanou mrkev a nadrobno nasekanou cibuli. Okořeníme sojovou omáčkou, solí a přilijeme rozšlehaná vejce. Rajčata spaříme v horké vodě, sloupneme slupky, nakrájíme na čtvrtky a zprudka osmažíme na oleji. Pak je přidáme do polévky a ještě asi 2 minuty povaříme

  3. Čínskou polévku ozdobíme nasekanou petrželovou natí a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!