Čínská švestková omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks jablko
8 lžic voda
1 kg švestky
2 ks chilli paprička
1 lžíce sójová omáčka
1 lžička celý barevný pepř
podle chuti
8 lžic ocet
8 lžic cukr krupice

Postup přípravy receptu

  1. Švestky vypeckujeme. Jablka oloupeme a nakrájíme. Chilli papričky nasekáme nadrobno.

  2. Jablka rozvaříme ve vodě na kaši, přidáme švestky, sójovou omáčku, pepř, chilli papričky, ocet, vodu, cukr krupici a asi 30 minut pomalu vaříme, až směs zhoustne. Ocet nelijeme najednou, ale přidáváme podle chuti. Celý barevný pepř můžeme zavázat do hadříku nebo použít vajíčko na čaj a ponechat vařit v omáčce.

  3. Švestkovou omáčku potom plníme do sklenic a uchováváme v lednici.

  4. Čínskou švestkovou omáčku podáváme k různým masům podle chuti, například ke grilovaným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!