Čínská švestková omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks jablko 8 lžic voda 1 kg švestky 2 ks chilli paprička 1 lžíce sójová omáčka 1 lžička celý barevný pepř podle chuti 8 lžic ocet 8 lžic cukr krupice
Postup Čínská švestková omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Švestky vypeckujeme. Jablka oloupeme a nakrájíme. Chilli papričky nasekáme nadrobno.
Jablka rozvaříme ve vodě na kaši, přidáme švestky, sójovou omáčku, pepř, chilli papričky, ocet, vodu, cukr krupici a asi 30 minut pomalu vaříme, až směs zhoustne. Ocet nelijeme najednou, ale přidáváme podle chuti. Celý barevný pepř můžeme zavázat do hadříku nebo použít vajíčko na čaj a ponechat vařit v omáčce.
Švestkovou omáčku potom plníme do sklenic a uchováváme v lednici.
Čínskou švestkovou omáčku podáváme k různým masům podle chuti, například ke grilovaným masům.