Čínské nudle s kuřecím a zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 lžíce olej
sůl
1-2 ks pórek
0 kg mrkev
0 kg petržel
50-60 dkg kuřecí prsa
80 ml sójová omáčka
0.5 hlávky bílé zelí
0.8 balíčku čínské vaječné nudle

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na malinké kousky, lehce osolíme, zalijeme trochou sójové omáčky a zprudka osmahneme ve wok pánvi. Mezitím kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na struhadle nahrubo. Pórek a zelí nakrájíme na nudličky.

  2. Maso vyjmeme z pánve a dáme osmahnout zelí, mrkev a petržel. Přidáme trochu vody lehce a podusíme. Po chvilce přidáme pórek. Zeleninu zalijeme trochou sójové omáčky.

  3. Zatím si dáme vařit čínské nudle, dají se použít i špagety, ale není to ono. Nejlepší jsou žluté čínské nudle, ne bílé rýžové.

  4. Po změknutí zeleniny přidáme maso a poté i uvařené nudle. Čínské nudle zalijeme zbytkem sójové omáčky, olejem a osmahneme. Pokud vynecháme maso, je jídlo stále výborné a vhodné i pro vegetariány.

  5. Čínské nudle s kuřecím masem rozdělíme na talíře a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!