Čínský čajový pudink recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3 ks bílek 2 lžičky cukr moučka 2 lžičky rýžové víno 1,5 lžíce rýžová mouka 1 lžička čajové lístky
Postup Čínský čajový pudink
Postup přípravy receptu
-
Parní hrnec nebo hrnec s pařáčkem naplníme vodou, kterou přivedeme k varu. Zvlášt dáme vařit do hrnce nebo do varné konvice 1,5 šálku vody
Čajové lístky vložíme do malé čajové konvice a zalijeme malým množstvím horké vody. Po 5 sekundách vodu slijeme a konvici naplníme horkou vodou. Necháme stát 3 minuty, aby se čajové lístky vylouhovaly
Zatímco se louhuje čaj, smícháme v misce bílky, moučkový cukr, rýžové víno, mouku a špetku soli. Vytvoříme asi 1/2 šálku směsi, kterou vmícháme do šálku horkého čaje
Směs rozdělíme do malých misek nebo šálků, které by měly být tak velké, aby se vešly vedle sebe do pařáku v parním hrnci. Vaříme v páře asi 12-15 minut na mírném ohni.