Citronové kuře po řecku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
0 l vývar
8 dkg máslo
0 lžiček tymián
1 ks kuře
1 ks citron
3 ks pórek
0 l bílé víno
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
1 lžíce máslo na smažení
3 lžíce olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kuře rozdělíme na čtvrtky. Citron nakrájíme na slabá kolečka. Čtvrtinu citronu necháme stranou. Česnek oloupeme a nakrájíme na kousky. Pórek nakrájíme šikmo na asi šesticentimetrové kousky.

  2. V kastrole rozehřejeme máslo s olejem a opečeme na něm porce kuřete. Opečené maso vyjmeme, osolíme a opepříme. Ve výpeku krátce osmahneme pórek a česnek. Potom vrátíme maso, poklademe ho plátky citronu, posypeme tymiánem, podlijeme vínem s vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka.

  3. Maso a pórek i česnek vyndáme a uložíme v teple, šťávu přecedíme do menšího kastrolu, přidáme na kousky nakrájené tuhé máslo a šleháme metličkou na mírném ohni, dokud se máslo nerozpustí. Dochutíme solí a pepřem a vložíme prohřát zbylé plátky citronu.

  4. Citronové kuře po řecku podáváme s rýží, přelité šťávou a obložené pórkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!