Citronové kuře po řecku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 0 l vývar 8 dkg máslo 0 lžiček tymián 1 ks kuře 1 ks citron 3 ks pórek 0 l bílé víno podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby 1 lžíce máslo na smažení 3 lžíce olej na smažení
Postup Citronové kuře po řecku recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné kuře rozdělíme na čtvrtky. Citron nakrájíme na slabá kolečka. Čtvrtinu citronu necháme stranou. Česnek oloupeme a nakrájíme na kousky. Pórek nakrájíme šikmo na asi šesticentimetrové kousky.
V kastrole rozehřejeme máslo s olejem a opečeme na něm porce kuřete. Opečené maso vyjmeme, osolíme a opepříme. Ve výpeku krátce osmahneme pórek a česnek. Potom vrátíme maso, poklademe ho plátky citronu, posypeme tymiánem, podlijeme vínem s vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka.
Maso a pórek i česnek vyndáme a uložíme v teple, šťávu přecedíme do menšího kastrolu, přidáme na kousky nakrájené tuhé máslo a šleháme metličkou na mírném ohni, dokud se máslo nerozpustí. Dochutíme solí a pepřem a vložíme prohřát zbylé plátky citronu.
Citronové kuře po řecku podáváme s rýží, přelité šťávou a obložené pórkem.