Citronové kuřecí maso recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.8 kostky máslo 2 ks cibule 2 ks citron bylinky 1 kg kuřecí maso 300 ml vývar z kostky koření na gyros
Postup Citronové kuřecí maso recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Podle potřeby je nakrájíme plátky podle porcí. Pak je potřeme kořením na gyros a jemně opepříme. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Rozehřejeme si troubu. Citrony pořádně omyjeme, případně spaříme a ostrouháme z nich kůru. Pak ze poválíme po stole a vymačkáme z nich šťávu.
Do pekáče dáme máslo a pekáč vložíme asi na 2 minuty do trouby, aby se máslo rozpustilo. Pak do něj přidáme koření na gyros a bylinky, polovinu citronové šťávy, polovinu cibule a kuřecí maso. Nakonec maso posypeme citronovou kůrou a druhou polovinou cibule dáme zapéct.
Podle potřeby maso otáčíme a podléváme vývarem a vypečenou šťávou. Asi 10 - 15 minut před dopečením maso podlijeme zbylou citronovou šťávou.
Masíčko krásně voní po citronu, másle a bylinkách.