Citronové suflé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
4 ks citron
50 g cukr krupice
1 lžíce polohrubá mouka
2 lžíce pomerančový likér
na ozdobu
cukr moučka
lístky meduňky

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 200°C.

  2. Opravdu zralé citrony velmi dobře omyjeme horkou vodou a osušíme. Z každého citronu seřízneme špičku a odřízneme spodek, aby mohly stát. Z citronů vyškrábeme dužinu, protřeme ji sítem a šťávu uchováme.

  3. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s polovinou cukru, likérem a citronovou šťávou ušleháme v horké vodní lázni do pěny.

  4. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme pevný sníh a střídavě s moukou opatrně vmícháme do žloutkové pěny. Směsí naplníme vydlabané citrony asi prst pod okraj, dáme do pekáčku a asi 15 minut pečeme.

  5. Citronové suflé podáváme ihned po vyjmutí z trouby. Ozdobíme moučkovým cukrem a lístkem meduňky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!