Citronové suflé recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 4 ks citron 50 g cukr krupice 1 lžíce polohrubá mouka 2 lžíce pomerančový likér na ozdobu cukr moučka lístky meduňky
Postup Citronové suflé recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu si předehřejeme na 200°C.
Opravdu zralé citrony velmi dobře omyjeme horkou vodou a osušíme. Z každého citronu seřízneme špičku a odřízneme spodek, aby mohly stát. Z citronů vyškrábeme dužinu, protřeme ji sítem a šťávu uchováme.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s polovinou cukru, likérem a citronovou šťávou ušleháme v horké vodní lázni do pěny.
Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme pevný sníh a střídavě s moukou opatrně vmícháme do žloutkové pěny. Směsí naplníme vydlabané citrony asi prst pod okraj, dáme do pekáčku a asi 15 minut pečeme.
Citronové suflé podáváme ihned po vyjmutí z trouby. Ozdobíme moučkovým cukrem a lístkem meduňky.