Citronové tiramisu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g cukr 0 l voda 250 g mascarpone 3 ks citronová kůra 150 g smetana ke šlehání 200 g dlouhé piškoty 5 lžic citronová štáva 8 lžic limoncello podle potřeby ovoce
Postup Citronové tiramisu recept
Postup přípravy receptu
-
Z důkladně očištěného citronu, nejlépe bio, nastrouháme kůru a vymačkáme požadované množství šťávy. Oboje smícháme s vodou, 25 g cukru a směs převaříme.
Mascarpone ručně vyšleháme s limoncellem. Smetanu vyšleháme a jemně ji přidáme k mascarpone.
Připravíme si skleněnou nádobu o obsahu asi 1 l. Na dno nádoby dáme po celé ploše smetanový krém. Na krém položíme piškoty, které vždy krátce namočíme do citronového sirupu. Pokračujeme vrstvou krému a opět dáme piškoty. Ukončíme smetanovým krémem. Citronové tiramisu přikryjeme potravinářskou folii a dáme na 4 hodiny do lednice.
Zbylé citrony oloupeme a nakrájíme kůru na proužky. Dáme vařit na dvacet minut s vodou a zbytkem cukru.
Ztuhlé tiramisu ozdobíme ovocem a do středu přidáme uvařenou kůru. Citronové tiramisu podáváme v létě jako dezert.