Cizrnová polévka s vepřovým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - sůl
1 l vývar
1 ks cuketa
2 ks pórek
- - pepř mletý
300 g maso vepřové
- - olej olivový
- - list bobkový
- - protlak rajčatový
200 g listy špenátové
600 g rajčata sterilovaná
- - parmazán
400 g cizrna konzervovaná

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém oleji orestujeme na kostičky nakrájené vepřové maso, přidáme nakrájený pórek a cuketu a restujeme asi 3 minuty. Pak přidáme rozetřený česnek, konzervovaná rajčata, protlak, bobkový list, cizrnu bez nálevu a přilijeme vývar. Uvedeme do varu a necháme na mírném ohni vařit asi 2 minuty. Polévku osolíme, opepříme a odstraníme bobkový list. Před podáváním posypeme polévku parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!