Čočkový nákyp s jehněčím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
150 g celer
0.5 lžíce tymián
1 ks citron
1 ks pórek
4 lžíce olivový olej
mletý pepř
380 g červená čočka
500 g jehněčí kýta
250 ml suché bílé víno
150 g ovčí sýr
na ozdobu
čerstvý rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí maso důkladně omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a kousky kýty na něm ze všech stran dobře opečeme. Potom podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme přibližně hodinu.

  2. Mezitím očistíme celer, pórek, omyjeme je a akrájíme na malé kousky. Čočku propláchneme a necháme okapat. Spolu se zeleninou ji přidáme k masu a dusíme přibližně dalších 20 minut. Nakonec dosolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou.

  3. Směs dáme do zapékací misky, posypeme jemně strouhaným ovčím sýrem a v předehřáté troubě zapékáme přibližně 15 minut při 200°C.

  4. Servírujeme ozdobené čerstvým rozmarýnem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!