Čočkový nákyp s jehněčím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 150 g celer 0.5 lžíce tymián 1 ks citron 1 ks pórek 4 lžíce olivový olej mletý pepř 380 g červená čočka 500 g jehněčí kýta 250 ml suché bílé víno 150 g ovčí sýr na ozdobu čerstvý rozmarýn
Postup Čočkový nákyp s jehněčím recept
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí maso důkladně omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a kousky kýty na něm ze všech stran dobře opečeme. Potom podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme přibližně hodinu.
Mezitím očistíme celer, pórek, omyjeme je a akrájíme na malé kousky. Čočku propláchneme a necháme okapat. Spolu se zeleninou ji přidáme k masu a dusíme přibližně dalších 20 minut. Nakonec dosolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou.
Směs dáme do zapékací misky, posypeme jemně strouhaným ovčím sýrem a v předehřáté troubě zapékáme přibližně 15 minut při 200°C.
Servírujeme ozdobené čerstvým rozmarýnem.