Čokoládová roláda se šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
5 ks vejce
50 g rozinky
180 g cukr krupice
150 g hořká čokoláda
25 g vlašské ořechy
na ozdobu
kakao
náplň
20 g cukr krupice
250 ml smetana ke šlehání
1 balení ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve v horké lázni rozpustíme hořkou čokoládu. Rozinky nakrájíme na malé kousky a vlašské ořechy nastrouháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny. Do žloutkové pěny přidáme rozpuštěnou čokoládu, rozinky, ořechy, sníh z bílků a špetku soli.

  2. Čokoládové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

  3. Upečený čokoládový plát vyndáme z plechu, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme se ztužovačem a cukrem na šlehačku.

  4. Plát poprášíme kakaem, přikryjeme čistým pečícím papírem a převrátíme. Pečící papír, na kterém se pekl plát, sloupneme. Plát potřeme našlehanou šlehačkou, svineme a uložíme do chladu.

  5. Čokoládovou roládu se šlehačkou nakrájíme na plátky a servírujeme se šálkem kávy nebo čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!