Rizoto z pomalého hrnce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 hrnek vývar 1 lžíce máslo 1 ks cibule 1 lžíce sádlo 1 hrnek rýže 250 g zelenina 1 lžička mletá sladká paprika 250 g mleté vepřové maso 1 lžička mletá pálivá paprika
Postup Rizoto z pomalého hrnce
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na sádle na pánvičce. Přidáme mleté maso a několik minut opékáme. V hrnci, nebo pokud máme nádobu, co se v ní dá restovat, přímo v nádobě pomalého hrnce rozpustíme na plotně máslo, na něj dáme opranou rýži a za stálého míchání restujeme, až rýže jakoby "zprůhlední"
Pak přidáme mletou sladkou a pálivou papriku a ještě malinko orestujeme za stálého míchání. Zalijeme vývarem (nebo vodou a přidáme bujón - domácí z pomalého hrnce a kostí mám stále v mražáku, barbaři přidají masox cca 1,5 kostky a už nesolí:-)). Nakonec přidáme zeleninu
Základ na rizoto z pomalého hrnce důkladně zamícháme, přesuneme do pomalého hrnce nebo pokud děláme přímo v nádobě pomalého hrnce, nasadíme do základny a "pomalíme" asi 3 hodiny (na pomalejší stupeň).