Čokoládové pops recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g mascarpone
100 g smetanový sýr
těsto
1 špetka sůl
2 ks vejce
150 g máslo
150 g mléko
1 lžíce prášek do pečiva
125 g cukr moučka
200 g polohrubá mouka
50 g kakaový prášek
poleva
100 g bílá čokoláda
100 g hořká kvalitní čokoláda
na ozdobu
cukrářská dekorace

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo s cukrem utřeme do krému. Po jednom do něj přidáváme vejce a následně suché prosáté suroviny střídavě s přidáváním mléka. Dobře vymíchané těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 35 - 45 minut. Hotový korpus necháme vychladnout a rozdrobíme ho prsty do hlubší mísy.

  2. Do drobků přidáme mascarpone, smetanový sýr a v jednorázových rukavicích zpracujeme hladkou hmotu. Z hmoty vytvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu a necháme je v mrazáku asi 15 - 25 minut.

  3. Polevu si připravíme z čokolád rozpuštěných ve vodní lázni.

  4. Z mrazáku vyjmeme čokoládové pops, napíchneme na ozdobné špejle a ihned je (bez špejle) namočíme ze všech stran v rozpuštěné čokoládě a ozdobných cukrářských kuliček. Obalené čokoládové pops napícháme nejlépe do polystyrenu a necháme ztuhnout.

  5. Čokoládové pops podáváme jako drobné cukroví nejen pro děti. Pro dospělé můžeme přidat do polevy trochu rumu. Můžeme připravit 20 pops, ale záleží jaké velikosti děláme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!