Čokoládové pops recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g mascarpone 100 g smetanový sýr těsto 1 špetka sůl 2 ks vejce 150 g máslo 150 g mléko 1 lžíce prášek do pečiva 125 g cukr moučka 200 g polohrubá mouka 50 g kakaový prášek poleva 100 g bílá čokoláda 100 g hořká kvalitní čokoláda na ozdobu cukrářská dekorace
Postup Čokoládové pops recept
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo s cukrem utřeme do krému. Po jednom do něj přidáváme vejce a následně suché prosáté suroviny střídavě s přidáváním mléka. Dobře vymíchané těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 35 - 45 minut. Hotový korpus necháme vychladnout a rozdrobíme ho prsty do hlubší mísy.
Do drobků přidáme mascarpone, smetanový sýr a v jednorázových rukavicích zpracujeme hladkou hmotu. Z hmoty vytvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu a necháme je v mrazáku asi 15 - 25 minut.
Polevu si připravíme z čokolád rozpuštěných ve vodní lázni.
Z mrazáku vyjmeme čokoládové pops, napíchneme na ozdobné špejle a ihned je (bez špejle) namočíme ze všech stran v rozpuštěné čokoládě a ozdobných cukrářských kuliček. Obalené čokoládové pops napícháme nejlépe do polystyrenu a necháme ztuhnout.
Čokoládové pops podáváme jako drobné cukroví nejen pro děti. Pro dospělé můžeme přidat do polevy trochu rumu. Můžeme připravit 20 pops, ale záleží jaké velikosti děláme.