Kuskus s cuketou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

petrželka
tymián
vegeta
3 lžíce olivový olej
1 konzerva sterilovaný hrášek
2 lžíce tmavá sójová omáčka
250 g sýr ementálského typu
1 ks střední cuketa
250 g celozrnný kuskus
italská sůl s bylinkami

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Vymačkáme přebytečnou vodu, ale nesolíme. Hrášek slijeme

  2. Kuskus vsypeme do velké misky a zalijeme vroucí vodou (množství podle návodu na obalu). Přimícháme lžíci oleje, asi lžičku vegety a trochu bylinkové soli. Promícháme a přikryjeme pokličkou. Kuskus necháme si 15 minut bobtnat, až nasákne všechnu vodu a je sypký. Pak vmícháme špetku tymiánu

  3. Mezitím v hluboké pánvi rozehřejeme zbytek oleje a po rozehřátí zprudka osmahneme cuketu. Občas promícháme, ochutíme sójovou omáčkou, vegetou a přidáme i sterilovaný hrášek. Tepelná příprava je rychlá, stačí asi 10 minut, kdy se z cukety odpaří voda. Nedusíme

  4. Ještě teplou cuketovou směs vmícháme ke kuskusu, necháme trochu prochladnout a přidáme na kostičky nakrájený sýr

  5. Kuskus s cuketou podáváme teplý i studený jako hlavní chod. Chutná třeba se sterilovanou okurkou, čerstvým zeleninovým salátem nebo jen tak. Na talíři ozdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!