Čokoládové pusinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 lžíce kakao
50 g škrob
100 g čokoláda na vaření
100 g moučkový cukr
1 balíček vanilkový cukr
150 g hladká mouka
50 g strouhaný kokos
100 g máslo nebo margarín
0.5 balíčku kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Vejce oddělíme. Máslo, cukr, žloutky a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Mouku prosejeme, smícháme s kypřícím práškem, škrobem, kakaem a kokosem a vmícháme do pěny. Bílky trochu osolíme a vyšleháme v tuhý sníh. Ten pak vmícháme do celého základu a vypracujeme těsto.

  2. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  3. Na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme z těsta pomocí lžičky malé kopečky - pusinky. Ty pak dáme péct

  4. Po upečení pusinky necháme vychladnout. V čokoládové polevě je zespodu namáčíme, necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!