Chléb ze šlehaného podmáslí recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 lžičky sůl
1 lžíce ocet
50 ml mléko
21 g droždí
230 g hladká mouka
2 lžičky mletý kmín
115 g žitná celozrnná mouka
300 ml šlehané podmáslí
2 lžíce bramborová kaše v prášku
100 g špaldova mouka
55 g pšeničná celozrnná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, droždí a cukru připravíme kvásek

  2. Do mísy dáme všechny mouky, bramborovou kaši, sůl, kmín a promícháme. Vmícháme podmáslí, vykynutý kvásek, olej a ocet. Opravdu důkladně zpracujeme v těsto a necháme půl hodiny kynout. Potom opět prohněteme, zakryjeme a necháme kynout ještě hodinu

  3. Navlhčenýma rukama utvoříme bochník, popřípadě dáme do chlebové formy a pečeme na 200°C asi 45 až 50 minut. Můžeme sypat sezamovým semínkem

  4. Pro ty, kdo mají doma pekárnu je to jednodušší, stačí nandat ingredience: nejdříve tekuté, potom sypké a zapneme na klasický program.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!