Chléb ze šlehaného podmáslí recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 2 lžičky sůl 1 lžíce ocet 50 ml mléko 21 g droždí 230 g hladká mouka 2 lžičky mletý kmín 115 g žitná celozrnná mouka 300 ml šlehané podmáslí 2 lžíce bramborová kaše v prášku 100 g špaldova mouka 55 g pšeničná celozrnná mouka
Postup Chléb ze šlehaného podmáslí
Postup přípravy receptu
-
Z vlažného mléka, droždí a cukru připravíme kvásek
Do mísy dáme všechny mouky, bramborovou kaši, sůl, kmín a promícháme. Vmícháme podmáslí, vykynutý kvásek, olej a ocet. Opravdu důkladně zpracujeme v těsto a necháme půl hodiny kynout. Potom opět prohněteme, zakryjeme a necháme kynout ještě hodinu
Navlhčenýma rukama utvoříme bochník, popřípadě dáme do chlebové formy a pečeme na 200°C asi 45 až 50 minut. Můžeme sypat sezamovým semínkem
Pro ty, kdo mají doma pekárnu je to jednodušší, stačí nandat ingredience: nejdříve tekuté, potom sypké a zapneme na klasický program.