Čokoládové řezy s mátou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
150 g máslo
250 g čokoládové máslové sušenky
krém
50 ml mléko
250 g cukr moučka
mátová tresť
poleva
200 g hořká čokoláda
1 lžička rostlinný olej

Postup přípravy receptu

  1. Mělkou obdélníkovou formu o rozměrech 20 x 30 cm vyložíme pečícím papírem. V kuchyňském robotu nasekáme máslové sušenky na jemno. Vzniklé drobky smícháme s přepuštěným máslem a směs rovnoměrně rozetřeme na dno formy. Formu dáme do lednice. Zatímco budeme připravovat další vrstvu koláče, sušenková směs v lednici ztuhne a druhá vrstva se na ni bude lépe roztírat.

  2. V míse smícháme moučkový cukr, mátovou tresť a mléko. Krém by se měl dát dobře roztírat, podle potřeby můžeme přidat mléko. Na ztuhlou vrstvu sušenek rozetřeme mátový krém a vrátíme formu do lednice.

  3. Do žáruvzdorné mísy, umístěné nad hrncem s mírně vroucí vodou, dáme kousky čokolády. Nešetřete na čokoládě a kupte tu nejkvalitnější, řezy tak získají plnější chuť. Dno mísy se nesmí dotýkat vody. Čokoládu mícháme, dokud se nerozpustí, pak přilijeme lžičku rostlinného oleje.

  4. Čokoládovou polevu rozetřeme po povrchu koláče a necháme stát asi 10 minut, aby poleva ztuhla. Horkým nožem nakrájíme koláč na řezy o straně 5 cm a podáváme. Řezy můžeme uskladnit ve vzduchotěsné nádobě v lednici až na tři dny.

  5. Čokoládové řezy s mátou podáváme jako vynikající dezert vhodný pro slavnostní příležitosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!