Čokoládové řezy s mátou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 150 g máslo 250 g čokoládové máslové sušenky krém 50 ml mléko 250 g cukr moučka mátová tresť poleva 200 g hořká čokoláda 1 lžička rostlinný olej
Postup Čokoládové řezy s mátou recept
Postup přípravy receptu
-
Mělkou obdélníkovou formu o rozměrech 20 x 30 cm vyložíme pečícím papírem. V kuchyňském robotu nasekáme máslové sušenky na jemno. Vzniklé drobky smícháme s přepuštěným máslem a směs rovnoměrně rozetřeme na dno formy. Formu dáme do lednice. Zatímco budeme připravovat další vrstvu koláče, sušenková směs v lednici ztuhne a druhá vrstva se na ni bude lépe roztírat.
V míse smícháme moučkový cukr, mátovou tresť a mléko. Krém by se měl dát dobře roztírat, podle potřeby můžeme přidat mléko. Na ztuhlou vrstvu sušenek rozetřeme mátový krém a vrátíme formu do lednice.
Do žáruvzdorné mísy, umístěné nad hrncem s mírně vroucí vodou, dáme kousky čokolády. Nešetřete na čokoládě a kupte tu nejkvalitnější, řezy tak získají plnější chuť. Dno mísy se nesmí dotýkat vody. Čokoládu mícháme, dokud se nerozpustí, pak přilijeme lžičku rostlinného oleje.
Čokoládovou polevu rozetřeme po povrchu koláče a necháme stát asi 10 minut, aby poleva ztuhla. Horkým nožem nakrájíme koláč na řezy o straně 5 cm a podáváme. Řezy můžeme uskladnit ve vzduchotěsné nádobě v lednici až na tři dny.
Čokoládové řezy s mátou podáváme jako vynikající dezert vhodný pro slavnostní příležitosti.