Čokoládové řezy stracciatella recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
2 lžíce cukr
200 g čokoláda
300 ml smetana ke šlehání
2 balíčky ztužovač šlehačky
těsto
3 ks vejce
1 lžička máslo
100 g kakao
1 dl mléko
0 balíčků čokoláda
100 g cukr krystal
200 g hladká mouka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady na těsto až na čokoládu vyšleháme. Čokoládu si rozpustíme a přidáme k ostatním přísadám. Nalijeme na vysypaný a vymazaný plech. Těsto pečeme 35 minut asi na 180 °C.

  2. Šlehačku si ušleháme s cukrem a ztužovačem. Přimícháme nastrouhanou čokoládu.

  3. Hotový korpus necháme vychladnout a namažeme na něj stracciatella krém. Dáme ztuhnout do lednice.

  4. Čokoládové řezy straciatella nakrájíme a podáváme ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!