Čokoládové slzičky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- krém 2 ks vejce 250 g máslo 2 lžičky rum 30 g čokoláda 120 g cukr krupice těsto 3 ks vejce 250 g máslo 200 g cukr moučka 400 g hladká mouka 4 lžičky holandské kakao podle potřeby hladká mouka rybízová marmeláda na ozdobu 1 balíček hořká čokoládová poleva
Postup Čokoládové slzičky recept
Postup přípravy receptu
-
Z hladké mouky, cukru moučka, másla, žloutků a holandského kakaa vypracujeme hladké těsto, které zabalíme a uložíme do chladu odpočinout.
Uleželé těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát a vykrojíme z něj slzičky.
Cukroví vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme
v troubě vyhřáté na 180 °C.
Mezitím si připravíme krém na slepování. Vejce s cukrem ušleháme v horké vodní lázni do tuha. Změklé máslo rozmícháme a postupně do něj všleháváme vaječnou hmotu. Nakonec přidáme nastrouhanou čokoládu a rum.
Upečené vychladlé slzičky slepíme čokoládovým krémem a do středu dáme trochu marmelády. Povrch slziček potřeme čokoládovou polevou a ozdobíme podle fantazie.
Čokoládové slzičky podáváme jako výborné slepované cukroví na vánoční stůl.