Čokoládové slzičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
2 ks vejce
250 g máslo
2 lžičky rum
30 g čokoláda
120 g cukr krupice
těsto
3 ks vejce
250 g máslo
200 g cukr moučka
400 g hladká mouka
4 lžičky holandské kakao
podle potřeby
hladká mouka
rybízová marmeláda
na ozdobu
1 balíček hořká čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, cukru moučka, másla, žloutků a holandského kakaa vypracujeme hladké těsto, které zabalíme a uložíme do chladu odpočinout.

  2. Uleželé těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát a vykrojíme z něj slzičky.

  3. Cukroví vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme

  4. v troubě vyhřáté na 180 °C.

  5. Mezitím si připravíme krém na slepování. Vejce s cukrem ušleháme v horké vodní lázni do tuha. Změklé máslo rozmícháme a postupně do něj všleháváme vaječnou hmotu. Nakonec přidáme nastrouhanou čokoládu a rum.

  6. Upečené vychladlé slzičky slepíme čokoládovým krémem a do středu dáme trochu marmelády. Povrch slziček potřeme čokoládovou polevou a ozdobíme podle fantazie.

  7. Čokoládové slzičky podáváme jako výborné slepované cukroví na vánoční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!