Čokoládové zdobené koblihy recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 70 g cukr sůl 3 lžíce rum 4 ks žloutek 0,3 l mléko 80 g tuk 1 ks citron 40 g droždí 1 ks čokoláda na vaření sekané mandle 600 g hrubá mouka olej na smažení mleté mandle sekané ořechy mletý kokos 1 kelímek nutella
Postup Čokoládové zdobené koblihy
Postup přípravy receptu
-
Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí s trochou cukru a trochou mouky. Promícháme a odložíme na teplé místo, aby vzešel kvásek. Do zbylé mouky přidáme žloutky, zbytek cukru, trochu soli, citronovou kůru, zbytek mléka, rozehřátý tuk, rum a vykynutý kvásek
Propracujeme na hladké a tažné těsto, které nelepí. Přikryjeme ho utěrkou a dáme do tepla kynout. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rozválíme ho na plát 1cm tlustý. Plát rozřízneme na polovinu. Z jedné půlky vykrájíme kolečka, na druhém polovičním plátu kolečka jen naznačíme. Na nevykrojené kolečko dáme vrchovatou lžičku nutelly a přiklopíme kolečkem vykrojeným. Okraje k sobě přiklopených koleček stiskneme po celém obvodu a poté ještě jednou vykrojíme, abychom odstranili stlačený okraj. Takto vytvarované koblihy ještě chvilku necháme kynout
Vykynuté koblihy vkládáme do horkého oleje a smažíme po obou stranách do červena (zhruba 2 - 3 minuty). Osmažené koblížky odkládáme do mísy vystlané papírovými ubrousky. Odsaje se tak přebytečný tuk
Zchladlé koblihy potřeme či pokapeme rozehřátou čokoládou a různě zdobíme např. oříšky či kokosem.