Čokoládovo-kávový dezert recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g cukr
250 g mascarpone
1 balíček vanilkový cukr
20 g hořké kakao
2 ks vejce L
30 g hořké čokoládové kapičky
podle potřeby
rum
loupané mandle
dlouhé piškoty
na ozdobu
kakao
drobení
6 hrnečků káva

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky našleháme s cukrem a vanilkou. Do vaječných žloutků přimícháme mascarpone. Promícháme do hladkého krému. Bílky našleháme v tuhý sníh, který přidáme do mascarponového krému. Krém rozdělíme na dvě části. Do jedné části přidáme hořké kapky čokolády, do druhé kakao s mandlemi.

  2. Připravíme si kávu (nejlépe espresso). Potřebujeme 6 malých hrníčků. Kávu osladíme dle naší chuti, přidáme rum (likér můžeme zaměnit dle naší chuti).

  3. Formu na plum cake vyložíme navlhčenou pečicí kartou - dno i strany. Dlouhé piškoty namáčíme do kávy a vyložíme dno formy i strany. Nalijeme na piškoty nejprve tmavší krém a hned na to krém světlejší. Vše přikryjeme opět piškoty namočené do kávy s likérem.

  4. Čokoládovo-kávový dezert uložíme alespoň na 3 hodiny do mrazáku, musí být ztuhlý, aby se dal krájet.

  5. Čokoládovo-kávovo ledový dezert ještě před podáváním posypeme kakaem, nakrájíme na plátky a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!