Čokoládovo-kávový dezert recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 60 g cukr 250 g mascarpone 1 balíček vanilkový cukr 20 g hořké kakao 2 ks vejce L 30 g hořké čokoládové kapičky podle potřeby rum loupané mandle dlouhé piškoty na ozdobu kakao drobení 6 hrnečků káva
Postup Čokoládovo-kávový dezert recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky našleháme s cukrem a vanilkou. Do vaječných žloutků přimícháme mascarpone. Promícháme do hladkého krému. Bílky našleháme v tuhý sníh, který přidáme do mascarponového krému. Krém rozdělíme na dvě části. Do jedné části přidáme hořké kapky čokolády, do druhé kakao s mandlemi.
Připravíme si kávu (nejlépe espresso). Potřebujeme 6 malých hrníčků. Kávu osladíme dle naší chuti, přidáme rum (likér můžeme zaměnit dle naší chuti).
Formu na plum cake vyložíme navlhčenou pečicí kartou - dno i strany. Dlouhé piškoty namáčíme do kávy a vyložíme dno formy i strany. Nalijeme na piškoty nejprve tmavší krém a hned na to krém světlejší. Vše přikryjeme opět piškoty namočené do kávy s likérem.
Čokoládovo-kávový dezert uložíme alespoň na 3 hodiny do mrazáku, musí být ztuhlý, aby se dal krájet.
Čokoládovo-kávovo ledový dezert ještě před podáváním posypeme kakaem, nakrájíme na plátky a můžeme podávat.