Čokoládovo-tvarohový koláč s meruňkami recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 90 g máslo šlehačka 60 g cukr moučka 2 balíčky vanilkový cukr sekané mandle strouhaná čokoláda 1 konzerva meruňkový kompot 500 g měkký polotučný tvaroh 300 g polomáčené sušenky 1 balíček žlutá cukrářská želatina
Postup Čokoládovo-tvarohový koláč s meruňkami
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme z pečícího papíru kruh o průměru velikosti dna malé dortové formy a pruh na vyložení bočních stěn
Sušenky jemně umeleme a spojíme se změklým máslem. Ze směsi řádně uhněteme středně tuhou hmotu, kterou rovnoměrně vtlačíme na dno vyložené dortové formy. Tvaroh vyšleháme s vejci a oběma cukry dohladka. Tvarohovou náplň rozprostřeme na hnědý základ koláče a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C přibližně 50 minut. Upečený základ koláče necháme zcela vychladnout
Kompot necháme okapat. Ze šťávy připravíme podle návodu na obalu želatinu. Okapané ovoce nakrájíme na kousky a klademe na tvarohovou vrstvu koláče. Vše zalijeme vlažnou želatinou a necháme v chladu ztuhnout
Čokoládovo-tvarohový koláč s meruňkami rozdělíme na porce a podáváme ke kávě nebo čaji. Moučník můžeme zdobit sekanými mandlemi, čokoládou a šlehačkou.