Čokoládový chleba z domácí pekárny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
1 lžička sůl
1 ks vejce
30 g máslo
225 ml mléko
1 balíček čokoláda
2 lžíce med
1 lžička mletá skořice
220 g polohrubá mouka
110 g mleté vlašské ořechy
10 g čerstvé droždí
220 g celozrnná špaldová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme v napsaném pořadí do domácí pekárny. To znamená, že do pekárny vsypeme cukr, sůl, dáme vejce, máslo, mletou skořici, mléko, med, polohrubou mouku, mleté ořechy, nastrouhanou čokoládu, droždí a špaldovou mouku.

  2. Na domácí pekárně zapneme program "sladký", velikost velká nebo střední, kůrka záleží na nás. Zapneme a chléb necháme upéci. Dále už se jen můžeme těšit na voňavý čokoládový chlebík.

  3. Čokoládový chleba z domácí pekárny podáváme jako svačinu, snídani nebo chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!