Čokoládový hřbet recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
250 g máslo
1 balíček prášek do pečiva
250 g med
200 g hladká mouka
200 g vlašské ořechy
150 g čokoládová poleva
vanilkové aroma
100 ml cream cherry
2 lžíce pistácie sekané

Postup přípravy receptu

  1. Z ořechů vybereme 10 - 15 půlek na ozdobu. Zbývající ořechy umeleme. Do mísy dáme máslo a utřeme je do pěny. Přidáme vejce, med, vanilkové aroma a znovu vše utřeme. Hlakou mouku prosijeme, smícháme ji s kypřícím práškem a umletými ořechy a po částech ji vmícháme do pěny. Pak pomalu přimícháme cherry.

  2. Rozpálíme troubu na 175 °C.

  3. Vymažeme a vysypeme si formu na hřbet nebo jinou formu a těsto do ní vylijeme. Těsto ve formě uhladíme a dáme péct. Pečeme asi 60 minut. Pak formu zakryjeme alobalem a pečeme dalších 15 minut. Upečený koláč necháme vychladnout a vyklopíme jej.

  4. Polevu nasekáme a rozpustíme ve vodní lázni a necháme trochu zchladnout. Pak jí potřeme studený koláč, ozdobíme půlkami vlašských ořechů a posypeme pistáciemi. Necháme ztuhnout.

  5. Moučník zdobíme šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!