Čokoládový plum cake se stévií recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
150 g máslo
1 balíček prášek do pečiva
100 ml kysaná smetana
20 g kakaový prášek
5 lžic akátový med
40 kapek stévie
200 g špaldová mouka (typ 630)
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C a formu plum cake vymažeme a vysypeme. Veškeré suroviny musí mít pokojovou teplotu. Změklé máslo našleháme do krému. Med promícháme s kakaem a stévií.

  2. Jedno vejce po druhém zašleháme do másla. Za stálého míchání přidáváme smetanu. Přidáme med s kakaem a stévii. Nakonec do těsta přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pokud je těsto hodně husté, přidáme ještě trochu smetany. Těsto nalijeme do formy na plum cake.

  3. Čokoládový plum cake se stévií pečeme asi 30 minut, zkontrolujeme však špejlí. Upečený necháme vychladnout.

  4. Čokoládový plum cake po vychladnutí nakrájíme na plátky a podáváme třeba ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!