Čokoládový pudink s malinovo-jahodovou polevou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 40 g máslo 200 ml mléko 30 g kukuřičný škrob 80 g tmavá čokoláda poleva 50 g cukr 30 g máslo 150 g jahody 100 g maliny 0 ks citronová kůra na ozdobu šlehačka 4 lístky máta
Postup Čokoládový pudink s malinovo-jahodovou polevou recept
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpustíme máslo, cukr a nalámanou čokoládu do hladkého krému. Kukuřičný škrob rozmícháme v mléce, vlijeme do čokoládového krému a mícháme do zhoustnutí.
Pudink můžeme přelít do nádobky požadovaného tvaru. Dáme na 4 hodinky do lednice. Pokud si přejeme mít pudink ve formičkách, jsou nejlepší silikonové, které vymažeme olejem. Používám mandlový.
Zatím si připravíme polevu. Necháme si 4 maliny a 4 jahody stranou na ozdobu.
Zbytek jahod a malin očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Vsypeme je na pánev, kde jsme rozehřáli máslo s cukrem. Vaříme alespoň 10 minut nebo dokud ovoce nebude úplně měkké. Do základu polevy nastrouháme čistou citronovou kůru a necháme krátce prohřát. Ještě teplou polevu přecedíme přes cedník.
Čokoládový pudink vyklopíme z formiček, přelijeme polevou a ozdobíme jahodami, malinami, mátou a šlehačkou.
Čokoládový pudink s malinovo-jahodovou polevou podáváme vychlazený.