Cuketa s bramborovými noky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr sůl 1 ks cibule 450 g cuketa olivový olej 1 ks červená paprika 200 ml bílý jogurt 500 g bramborové gnocchi (polotovar) 1 lžíce čerstvý nebo mražený kopr
Postup Cuketa s bramborovými noky
Postup přípravy receptu
-
Jogurt osolíme, promícháme s usekaným koprem, podle chuti můžeme přisladit a necháme rozležet
Cibuli a papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Cuketu omyjeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké plátky
Bramborové gnocchi uvaříme podle návodu na obalu
V hlubší pánvi na oleji postupně orestujeme cibuli, papriky a cuketu. Potom přidáme uvařené a okapané bramborové gnocchi a vše na pánvi promícháme. Podle chuti osolíme
Cuketu s bramborovými noky podáváme s jogurtovo-bylinkovou omáčkou. Místo kopru můžeme použít podle oblíbenosti pažitku, petrželku nebo i mátu.