Houskový knedlík bez droždí recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 2 ks vejce 100 ml mléko 100 ml voda 500 g polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva 2 ks starší rohlík
Postup Houskový knedlík bez droždí
Postup přípravy receptu
-
Polohrubou mouku, nakrájené starší rohlíky, prášek do pečiva a sůl promícháme. Přidáme dvě vejce, mléko a začneme vypracovávat těsto. Postupně doléváme i vodu (ne najednou). Těsto by mělo být tužší, avšak dobře zpracované, nemělo by se lepit. Těsto na knedlíky bez droždí necháme asi 10 - 15 minut odležet
V hrnci, který by měl být samozřejmě větší než knedlíky, přivedeme k varu osolenou vodu. Z těsta vytvoříme dva knedlíky, doporučuji knedlíky nakonec uhladit mokrýma rukama. Knedlíky vaříme na středním plameni 12 minut, poté je otočíme a vaříme z druhé strany dalších 12 minut. Pokud při rozkrojení bude knedlík uvnitř ještě syrový, povaříme ho ještě asi 2 minuty
Do houskového knedlíku bez droždí můžeme pro pestrost přidat zelené bylinky, například petrželku nebo pažitku. Tento knedlík je hutnější než klasický kynutý, ale chuťově je vynikající, jiný knedlík už nedělám.