Cuketové ragú recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 ks rajčata
2 ks cibule
2 ks jablko
4 ks cuketa
2 lžíce olivový olej
2 ks barevná paprika
podle chuti
sůl
čerstvá bazalka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Středně velké mladé cukety omyjeme a nakrájíme na kostičky. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Stroužky česneku prolisujeme. Čerstvou bazalku na jemno nasekáme. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky, stejně tak rajčata.

  2. V kastrolku rozehřejeme kvalitní olej, vsypeme nakrájenou cibulku a orestujeme dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek, cuketu, papriky a pod pokličkou krátce podusíme. Do směsi přidáme na kousky nakrájená rajčata a jablka. Osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Na závěr vmícháme nadrobno nasekanou bazalku.

  3. Cuketové ragú podáváme s vařenými brambory jako bezmasý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!