Cuketový nákyp se salámem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
strouhanka
1 ks cuketa
200 g eidam
250 g měkký salám
podle chuti
sůl
majoránka
drcený kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Z cukety oškrábeme tuhou slupku, vykrojíme jádra z prostředka a dužinu nastrouháme. Necháme chvíli stát, vodu slijeme.

  2. Nastrouháme také sýr, salám. Přidáme k cuketě. Vyklepneme vejce, rozmačkáme česnek, dochutíme solí, majoránkou, pepřem, mletý kmínem. Vymícháme hladké těsto, které můžeme dohustit strouhankou.

  3. Vymažeme a strouhankou vysypeme pekáček. Rovnoměrně v něm rozprostřeme cuketovou hmotu a zapékáme, dokud povrch lehce nezhnědne.

  4. Cuketový nákyp se salámem podáváme nejlépe s vařenými brambory. Porci cuketového nákypu můžeme ozdobit čerstvou nakrájenou sezonní zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!