Vepřové nudličky s ústřičnou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce česnek olej 1 lžíce mléko mletý bílý pepř 2 lžíce rybí omáčka 250 g vepřová panenka 1 lžíce třtinový cukr 2 lžíce ústřičná omáčka
Postup Vepřové nudličky s ústřičnou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku nakrájíme na co nejtenčí nudličky. Maso nesolíme, protože rybí omáčka je dost slaná. Promícháme nudličky s mlékem, rozetřeným česnekem, mletým bílým pepřem a dáme odležet asi na hodinu do ledničky
Na pánvi rozpálíme olej a nudličky opékáme, dokud nepřestanou vydávat ze sebe tekutinu. Pak je zalijeme ústřičnou a rybí omáčkou a posypeme třtinovým cukrem. Stále mícháme až pokrm zhoustne
Vepřové nudličky s ústřičnou omáčkou podáváme s rýží nebo asijskými tenkými nudlemi.