Ďábelská kachní játra recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
masový vývar
sójová omáčka
5 ks naťová cibulka
600 g kachní játra
4 ks sušená rajčata
mletý černý pepř
4 ks nakládané feferonky
2 lžíce bramborová moučka
2 lžíce nakládané kapary
4 lžíce tomatová omáčka s olivami
3 lžíce nakládaný bambus

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme, omyjeme, osušíme a překrájíme na větší kousky. Potom je opepříme a obalíme v bramborové moučce

  2. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sušená rajčata necháme okapat a nakrájíme na proužky. Cibulovou nať očistíme a nakrájíme na kolečka. Kapary a bambus necháme okapat a podle potřeby překrájíme. Feferonky jemně usekáme

  3. Na rozpáleném oleji orestujeme játra ze všech stran. Za stálého míchání přidáme rajčata, česnek, feferonky, kapary, bambus a cibulku. Nyní vmícháme tomatovou omáčku s olivami. Můžeme ji nahradit rajským protlakem. Podlijeme vývarem, ochutíme sójovou omáčkou a krátce podusíme. Zakryjeme na 5 minut poklicí a uchováme na teple, aby chutě dobře prolnuly

  4. Kachní játra s ostrou omáčkou podáváme s kuskusem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!