Ďábelská kachní játra recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl masový vývar sójová omáčka 5 ks naťová cibulka 600 g kachní játra 4 ks sušená rajčata mletý černý pepř 4 ks nakládané feferonky 2 lžíce bramborová moučka 2 lžíce nakládané kapary 4 lžíce tomatová omáčka s olivami 3 lžíce nakládaný bambus
Postup Ďábelská kachní játra
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme, omyjeme, osušíme a překrájíme na větší kousky. Potom je opepříme a obalíme v bramborové moučce
Česnek oloupeme a prolisujeme. Sušená rajčata necháme okapat a nakrájíme na proužky. Cibulovou nať očistíme a nakrájíme na kolečka. Kapary a bambus necháme okapat a podle potřeby překrájíme. Feferonky jemně usekáme
Na rozpáleném oleji orestujeme játra ze všech stran. Za stálého míchání přidáme rajčata, česnek, feferonky, kapary, bambus a cibulku. Nyní vmícháme tomatovou omáčku s olivami. Můžeme ji nahradit rajským protlakem. Podlijeme vývarem, ochutíme sójovou omáčkou a krátce podusíme. Zakryjeme na 5 minut poklicí a uchováme na teple, aby chutě dobře prolnuly
Kachní játra s ostrou omáčkou podáváme s kuskusem nebo těstovinami.