Dánská jablečná polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg jablko
1 dl jablečný mošt
podle chuti
cukr
mletá skořice
citronová šťáva
podle potřeby
škrobová moučka

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostky. Poté je dáme do hrnce a zalijeme vodou, aby byla ponořená. Jablka dusíme na mírném ohni do změknutí.

  2. Poté je pomocí ponorného mixéru rozmixujeme, přidáme jablečný mošt, skořici a podle kyselosti polévky také citronovou šťávu nebo cukr.

  3. Pokud chceme polévku zahustit, použijeme trochu škrobové moučky.

  4. Dánskou jablečnou polévku podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!