Dědovo pečené koleno recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
4-6 stroužků česnek
1 lžíce sůl
1-2 ks cibule
50 g sádlo
200 ml voda
1 lžíce drcený kmín
300-500 ml světlé pivo
2 lžíce kremžská hořčice
1 ks vepřové koleno (zadní)
Postup Dědovo pečené koleno recept
Postup přípravy receptu
-
Před samotnou úpravou nařízneme po celém kolenu kůží hlubšími zářezy. Poté koleno vykostíme, rozevřeme a nasolíme, zabalíme a dáme přes noc do ledničky.
Druhý den koleno rozbalíme, potřeme hořčicí a dobře zabalíme pomocí kuchyňského provázku nebo silnější nitě. Cibuli a česnek očistíme a oboje nasekáme.
Koleno vložíme do pekáčku, posypeme cibulí, česnekem, drceným kmínem a přidáme sádlo. Podlijeme vodou a pivem. Pekáček přikryjeme a dáme do rozehřáté trouby na 200 °C péct. Během pečení koleno často podléváme a obracíme.
Dědovo pečené koleno podáváme se šťouchanými brambory, strouhaným křenem a hořčicí.