Dětské kakaové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
80 g cukr
4 ks vejce
1 lžíce voda
10 g med
0 balíčků vanilkový cukr
35 g hladká mouka
25 g holandské kakao
náplň
1 lžíce med
0 balíčků vanilkový cukr
350 ml smetana ke šlehání
180 g kondenzované mléko
8 g plátková želatina

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme náplň. Želatinu namočíme do studené vody asi na 10 minut, dokud se nerozpustí. Vyždímáme ji a smícháme s 50 ml smetany, kterou jsme ohřáli.

  2. Do misky dáme kondenzované mléko pokojové teploty, smetanu se želatinou, med a vanilku. Šleháme alespoň 5 minut. Zbytek smetany vyšleháme a přidáme pomalu do rozmixovaného krému. Přikryjeme folií a uložíme na hodinu do lednice.

  3. Připravíme si těsto. Směs rozdělíme na poloviny. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem, medem,vodou a vanilkou do pěny. Z bílků vyšleháme sníh a opatrně ho přidáme do žloutků. Lehce vmícháme mouku s kakaem. Těsto naneseme na pečicí papír a rozetřeme na výšku 1 cm. Vložíme do rozehřáté trouby na 220 °C a pečeme asi 6 - 7 minut. Troubu neotvíráme. Upečený korpus vyjmeme, odstraníme pečící papír, ihned posypeme krupicovým cukrem a přikryjeme ze všech stran folií. Takto se udrží vlhkost a korpus se nebude lámat.

  4. Studený korpus vyndáme z folie. Jeden díl korpusu potřeme krémem a uzavřeme druhým dílem. Dětské kakaové řezy přikryjeme folií a vložíme na hodinu do lednice.

  5. Dětské kakaové řezy můžeme podávat jako svačinku. Uchováváme v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!